تبلیغات

دستور پخت آش خیار چنبر ویژه استان مرکزی

دستور پخت آش خیار چنبر ویژه استان مرکزی خیار چنبر چیست و از خواص فوق العاده آن جه میدانید خیار چنبر خواص و ظاهری مانند خیار دارد در زیر دستور پخت آش خیار چنبر را برایتان قرار داده ایم این آش متعلق به مردم استان مرکزی میباشد امیدوارم که از تهیه این آش لذت ببرید. ...

دستور پخت آش خیار چنبر ویژه استان مرکزیدستور پخت آش خیار چنبر ویژه استان مرکزی

خیار چنبر چیست و از خواص فوق العاده آن جه میدانید خیار چنبر خواص و ظاهری مانند خیار دارد در زیر دستور پخت آش خیار چنبر را برایتان قرار داده ایم این آش متعلق به مردم استان مرکزی میباشد امیدوارم که از تهیه این آش لذت ببرید.

آش خیار چمبر ( مرکزی )

خیار چمبر ۱ کیلو  .  گوشت ۲۰۰ گرم  .  نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری  .  سیر ۱۰ حبه  .  پیاز ۳ عدد

گندم ۱ لیوان  .  عدس ۱ لیوان  .  نان خشک ۲ قاشق غذاخوری  .  کشک ۱ لیوان  .  نمک و فلفل مقدار لازم

طرز تهیه آش خیار چمبر متعلق به استان مرکزی

عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس عدس و گندم را بهمراه ۳ لیوان اب درون قابلمه بریزید و بپزید.

گوشت را چند تکه کنید و با ۱ عدد پیاز خرد شده تفت دهید سپس ۳ لیوان اب بریزید و بگذارید گوشت بپزد ، وقتی اب گوشت به ۱/۳ کاهش یافت میتوانید عدس و گندم پخته شده را به گوشت اضافه کنید.

خیار چمبرها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخم های خیار را خارج کنید ، خیارها را مانند کرفس حلقه ای خرد کنید ، درون ماهیتابه مقداری روغن بریزید سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند ( له نشوند ).

۲ عدد پیاز و سیرها را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند ، نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود ۱ دقیقه تفت دهید و کناری بگذارید.

خیارهای تفت داده ، نان خشک ، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید ، پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد میتوانید نمک ، فلفل و کشک را اضافه نمائید ، ۵ دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت بردارید ، آش را در ظرف بکشید و روی ان را با نصف باقی مانده سیر داغ و پیاز داغ ، کشک و نعنا داغ تزئین کنید.

دستور پخت آش خیار چنبر ویژه استان مرکزی

خیار چنبر چیست؟

خیار چنبر بر خلاف خیار سبز که از خانواده کدو میباشد، هم خانواده گروه ملون و هندوانه است ولی از نظر طعم و ویژگی ها تقریبا مشابه با خواص خیار است. پوست خیار چنبر روشنتر، شیاردار و ناصافتر از خیار سبز بوده از نظر املاح و مواد معدنی، از خیار معمولی غنی تر و تخمه آن مفید تر است. خیار چنبر که چمبر و خیارشنگ نیز خوانده می‌شود، کم‌عطرتر، باریک‌تر و درازتر و با انحناتر از خیار سبز است و گاه طول‌اش به حدود یک متر می‌رسد.

یکی از مشخصات این نوع خیار این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد، بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود، به طوریکه پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیروشیما در اثر بمب اتمی در اراضی اطراف این شهر، خیار چـنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت. این نشان میدهد که این سبزی دارای خاصیت جاذب بسیار بالایی بوده و میتواند به عنوان یک گیاه تصفیه کننده خاک برای آلودگی فلزات سنگین استفاده گردد.

میوه، تخم، برگ و ریشه خیار چنبر در طب سنتی برای درمان بیماری ها استفاده میشود. در ادامه این مطلب با خواص خیار چـنبر بیشتر آشنا شوید.

خواص خیار چنبر (طبیعت و خواص درمانی)

بر اساس طب سنتی طبع خیار چنبر بسیار سرد و تر است و خواص تقریبا مشاه با خیار برای آن ذکر شده است. برخی از مهمترین خواص خیار چنبر شامل موارد زیر میگردد:

خاصیت مدر بودن یکی از ویژگی های خیار چنبر است و از این رو مصرف آن برای درمان بیماری های کلیه، دفع سنگ کلیه و مثانه و درمان سوزش ادرار مفید میباشد.

در طب سنتی از تخم خیار چنبر برای درمان سوزاک استفاده میشود.
یکی از خواص خیار چنبر کاهش فشار خون بالا و کاهش چربی خون است. از این رو مصرف ان برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا و ناراحتی های قلبی مفید و موثر است.

خیار چنبر حل کننده اورات و اسید اوریک است و نقرس را درمان می کند.
با توجه به طبع بسیار سرد خیار چنبر، استفاده از آن برای افراد صفراوی مفید بوده و دارای خاصیت ضد صفرا میباشد.

یکی از خواص خیار چنبر کمک به دفع سموم بدن است، بنابراین استفاده از آن برای درمان یرقان مفید میباشد. به این منظور به افرادی که دچار این بیماری هستند توصیه میشود بعد از غذا از خیار چنبر میل کنند.

یکی از ویژگی های جالب و خواص خیار چنبر استفاده و استعمال موضعی آن برای تسکین درد سیاتیک و کاهش دردهای مفصلی است. به این منظور خیار چنبر را رنده کرده، آنرا با مقداری روغن کنجد و آرد جو مخلوط نموده، ضماد تهیه شده را بر روی محل درد قرار دهید.

استفاده از ماسک خیار چنبر برای پوست مفید بوده، باعث حفظ نرمی و لطافت پوست شده، به دلیل میزان فراوان آب در این میوه برای رفع چین و چروک و حفظ جوانی پوست مناسب است. به طور کلی مواد موجود در خیار، از بروز چین و چروک و خطوط ریز روی پوست پیشگیری می کند و نقاط تیره ناشی از افزایش سن را از بین می‌برد.

خیار چنبر تلخ حاوی یک ماده شیمیایی است که مانند انسولین به کاهش قندخون کمک می کند.

مضرات خیار چنبر (عوارض و موارد منع مصرف)

مصرف خوراکی خیار چنبر تلخ خطرناک است چرا که ترکیبات شیمیایی آن می تواند باعث خونریزی ماهیانه وسقط جنین شود.
از آنجا که یکی از خواص خیار چنبر تلخ کاهش قند خون است، استفاده از آن می تواند کنترلقندخون را در قبل و بعد ازجراحیدچار مشکل کند. بنابراین لازم است مصرف آن را از ۲هفته قبل از عمل متوقف کنید.

زیاده روی در مصرف خیار چنبر باعث کاهش میزان اسپرم در مردان دارای مزاج سرد میگردد.
به طور کلی خیار چنبر بسیار دیر هضم بوده، خوردن آن باعث نفخ شکم شده، زیاده روی در مصرف آن برای کودکان، افراد سالخورده و کسانی که دارای معده ضعیف و حساس هستند مناسب نمی باشد.

گردآوری توسط: سایت جوانیها

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جستجو های اخبار روز

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار